Споделете обичана рецепта с краве сирене Président и спечелете страхотни награди!

  • 5 465
  • 363
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 385
Краве  сирене   president  и тиквички
Продукти: 2 броя тиквички, 200грама  сирене  president,  1  яйце  , 200 грама  шунка(кренвирши),    галета,  сол и копър,   олио.

# 346
  • Мнения: 22
Панирани сиренца.Сиренето се нарязва на дебели плочки.Всяко парче се потапя в брашно-яйце-галета.
Слагат се в камерата за няколко часа.
Преди пържене,сиренцата се потапят отново в разбито яйце.Пържат се и се отцеждат на кухненска салфетка.Поднасят се върху листа маруля.

# 347
  • Мнения: 218
Любима рецепта ми е и паста с кремообразен сос от сирене President:
Рецепта
Съставки:
- 300 г паста
- 200 г сирене President
- 1/4 чаша прясно мляко или сметана
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 с.л. масло
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен нарязан пресен риган или магданоз за гарниране

Инструкции:
1. Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете я и запазете малко от водата, в която е варена.
2. На средно огън разтопете маслото в голяма тенджера или тиган.
3. Добавете нарязания чесън и гответе около минута, докато стане ароматен, но не прегаря.
4. Намалете огъня и добавете сиренето President и млякото или сметаната. Разбъркайте добре, докато сиренето се разтопи и сосът започне да се плътнява.
5. Върнете в тигана варената паста и разбъркайте, за да се покрие равномерно със соса. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко от запазената вода от варенето на пастата, докато достигнете желаната консистенция.
6. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
7. Поднесете горещо, гарнирано с нарязан пресен риган или магданоз, ако желаете.

Насладете се на вкусна и кремообразна паста със сирене President!

# 348
  • Мнения: 804
За събиране с приятели обожаваме мариновано сирене. Правя го от предния ден като са необходими: Сирене Президент, голям буркан или купа с капак, подправки на вкус: червен пипер, риган, зрънца черен пипер, мащерка и обилно количество зехтин, обелени скилидки чесън. Сиренето режа на малки квадратчета и овалвам в подправките, добавям няколко зрънца черен пипер и скилидки чесън и заливам със зехтина. Държа в хладилник. Зехтина, който оставя използвам за подправянето на салатите.

# 349
  • Мнения: 2 842
Една от любимите ми рецепти за бързо хапване са кюфтета от тиквички. Продуктите са тиквички - 3 бр.
яйца - 2 бр.
сирене - 200 г натрошено
сол - на вкус
копър - 3 стръка
оризово брашно - 100 г
бакпулвер - 1 ч.л. равна
За тези вкусни кюфтета от тиквички измити тиквички се рендосват на едро ренде.
Поръсваме с малко сол и оставяме да си пуснат водата.
В купа се разбиват две яйца с вилица.
Прибавя се отцедени добре тиквички, натрошено сирене, сол и нарязан ситно копър.
Накрая прибавяме бакпулвера и оризово брашно.
С вилица се разбърква на гъста смес.
С лъжица се оформят 6 големи зеленчукови кюфтета върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна 180°C около 25 минути или докато хване златист загар.
Изваждаме от фурната и може да сервирате кюфтетата от тиквички на фурна с чеснов сос.

# 350
  • Мнения: 1 143
На Великден правя салата с варени яйца, сирене President, пресен лук и чесън, зехтин и ябълков оцет.

# 351
  • Мнения: 724
Обичана рецепта за салата със сирене е млечната салата. За нея са необходими горе долу равни количества сирене, цедено кисело мляко и печени чушки. Чушките се нарязват на ситно, сиренето се намачква, добавя се цеденото мляко и се разбърква. По желание се добавя скилидка чесън.

# 352
  • Мнения: 15
Сранак със сирене и яйца

спанак - 2 кг пресен (може и замразен)
яйца - 4
брашно - 3 с.л.
червен пипер - 2 с.л.
лук - 1 голяма глава кромид или 1 връзка пресен лук
сирене - 200 гр. Президент
олио - 4 с.л.
кисело мляко - 1 ч.ч.
вода - 1 ч.ч.
сол - на вкус

# 353
  • Мнения: 2 758
Обожаваме салата със спанак, сварена киноа, печени чушки и краве сирене.
Овкусява се със сол, зехтин и балсамико.
По желание може да добавите и орехи.

# 354
  • София
  • Мнения: 691
Запечено на фурна бяло саламурено сирене с мед. За предпочитане в глинен съд. За около 10 мин. на 180 градуса отдолу и отдолу, а после само отгоре за още около 3 мин. И задължително се сервира с червено вино 😀

# 355
  • у нас
  • Мнения: 5 730
Обичам запечено сирене Президент. Нарязвам около 1 см дебели парчета от сиренето. Слагам го в йенска плоска тенджера. Поливам малко с олио отгоре и поръсвам с червен пипер. Слагам го да се запече на 180° в предварително загрята фурна. Фантастично става.

# 356
  • При децата ми
  • Мнения: 6 116
Любимо ми е запечено сирене във фолио. Малко зехтин, риган и във фурната. Комибинирано с домат и краставица е ммм, вкусотия!

# 357
  • Мнения: 116
Участвам с лесна рецепта на запечено сирене President с мед и орехи. Използвам тиган с незалепващо покритие разтопявам кравето масло, заедно с олиото. В рецептата използвам два вида мазнина, защото кравето масло прегаря лесно и е добре да се комбинира. След като мазнината се загрее, срязвам сиренето на филийки и ги слагам в горещия тиган. Запичам за около 3-4 минути от едната страна. Добавям една супена лъжица мед. Обръщам филийките сирене, за да се запекат и от другата страна. Добавям и ядките в тигана. След още 2-3 минути свалям сиренето от котлона, заливам с останалия мед и сервирам като заливам със соса, заедно с орехите.

# 358
  • Sliven, Bulgaria
  • Мнения: 237
Усукан тутманик
Необходими продукти:
Около 800 г брашно
300 мл топло мляко
20 г прясна мая
2 ч. л. захар
200 г кисело мляко
6 супени лъжици олио
1 и ½ ч. л. сол
3 яйца (1 жълтък се оставя за намазване преди печене)
Около 100 г меко масло за намазване на тестото при прегъването
200 г сирене жълтък за намазване преди печене
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте маята в топлото мляко със захарта и оставете да шупне. При активираната мая, прибавете киселото мляко, яйцата и олиото. Разбъркайте и прибавете течните съставки при брашното, в което е разбъркана солта.
2. Омесете меко тесто, кото добавите още брашно при необходимост.
3. Поставете тестото в намазана с олио купа. Покрийте тестото със свежо стреч фолио и го оставете да втасва или го приберете в хладилника за през нощта.
4. Когато тестото удвои обема си, поставете го върху работния плот и го разточете на голям правоъгълник. Намажете го с меко масло, поръсете със сирене половината и прегънете другата половина върху сиренето.
5. Разтегнете отново на правоъгълник и отново намажете с мекото масло. Сгънете на две отново и разтегнете на правоъгълник, като поръсите останалото сирене наполовината от тестото. Прегънете и разтеглете отново на правоъгълник.
6. Нарежете тестото на ленти. Осучете всяка лента и подредете отвътре-навън в намазана с масло тавичка за печене. Редувате и останалите парчета по същия начин, докато се напълни тавичката.
7. Покрийте така оформения тутманик и го оставете да втаса за 40-50 минути в топло помещение.
8. Преди да изпечете тутманика, намажете го с жълтък и поръсете със сусам.
8. Печете на 180°С, докато стане с приятно кафеникаво-златиста коричка

# 359
  • София
  • Мнения: 101
Обичам салата с домати, много сирене Президент, магданоз, пресен лук и зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт