За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 428
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Благодаря Simple Smile на 200 градуса ли?
Да.

Здравейте, може ли изпитана рецепта за козунак без мая? Не може да се ползва заради непоносимост. Много благодаря Simple Smile
А с какъв набухвател, щом не с мая?

Понеже за друг не се сещам, давам Козунак с квас... снимката е линк към рецептата.

Последна редакция: пт, 03 май 2024, 12:38 от Morena

# 481
  • София
  • Мнения: 2 255
Много благодаря. С бакпулвер или сода. Да, сложна задача.

# 482
  • Варна
  • Мнения: 734
Само като идея, предлагам да е кекс с много ядки, локум, шоколад и сушени плодове.

# 483
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Много благодаря. С бакпулвер или сода. Да, сложна задача.
Това ще е кекс, в никакъв случай Козунак - печиво с конци.
Ползвай любимия си кекс, с ванилия, ром, цитрусови кори - то и в кекс се слагат и без това.

# 484
  • София
  • Мнения: 2 255
Благодаря и весел Великден!

# 485
  • Мнения: 2 892
Здравейте ,моля за мнение за този мултикукър

# 486
  • Sofia
  • Мнения: 26 581
Здравейте, може ли изпитана рецепта за козунак без мая? Не може да се ползва заради непоносимост. Много благодаря Simple Smile
Вчера в “На кафе”готвача Атанас приготви “козунак”със сода.
Има фурни в които предлагат козунаци с квас.Може и само квас да си купите от тях и да си го направите.
Много по-вкусен е от соден.

# 487
  • София
  • Мнения: 2 255
Много благодаря на всички. Лошото е, че трябва да е и безглутенов (но аз съм свикнала да си нагаждам обикновените рецепти криво-ляво). Не мога да ползвам квас. Ще опитам нещо с бакпулвер колкото да има поне вкуса на козунак Simple Smile за детето.

# 488
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Здравейте, може ли изпитана рецепта за козунак без мая? Не може да се ползва заради непоносимост. Много благодаря Simple Smile
Вчера в “На кафе”готвача Атанас приготви “козунак”със сода.
Има фурни в които предлагат козунаци с квас.Може и само квас да си купите от тях и да си го направите.
Много по-вкусен е от соден.
Мдаа... ето така се объркват начинаещите, че има много рецепти. А то въобще не е Козунак с такъв набухвател и без конци. Ама така се привлича внимането...  Дори Панетонето, си е Панетоне, предвид същите продукти,  Бриоша също... какво остава като са различни...   Wink

# 489
  • София
  • Мнения: 2 255
Не съм объркана. Наясно съм, защо се образуват конците в козунака и на какво се дължи вкусът. Просто се опитвам да добутам нещо подобно на вкус с наличните ми възможности.
Няма проблем Simple Smile и благодаря отново за вниманието

# 490
  • Мнения: 9 723
Да, и аз много се дразня като използват имена, които нямат нищо общо. С много голямо въображение може да оприличиш кекс с безглутенови брашно и без мая на козунак, така че не е нужно да го наричат така. По-добре "великденски десерт" или "великденски кекс". Аз бих си поръчала от безглутенова пекарна Маестро. Там има някакъв "козунак", ама не знам дали става за нещо. Дано не се приеме като реклама.

# 491
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Не съм объркана. Наясно съм, защо се образуват конците в козунака и на какво се дължи вкусът. Просто се опитвам да добутам нещо подобно на вкус с наличните ми възможности.
Няма проблем Simple Smile и благодаря отново за вниманието
Не визирах теб. Simple Smile
Просто всички начинаещи, дето си мислят че рецпетите са много.

# 492
  • Sofia
  • Мнения: 26 581
Сега много се правят хлябове от червена леща,просо,нахут,елда…все са безглутенови.
Вчера и аз се пробвах най-после с лещен хляб.
Добре се получи.
Аз обичам експериментите и бих пробвала да направя “козунак”с подобни съставки,ако се налага 🤔
Накиснати семена по избор+яйца,мляко,захар,масло,набухвател,аромати…може и да става за ядене 😄

# 493
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Сега много се правят хлябове от червена леща,просо,нахут,елда…все са безглутенови.
Вчера и аз се пробвах най-после с лещен хляб.
Добре се получи.
Аз обичам експериментите и бих пробвала да направя “козунак”с подобни съставки,ако се налага 🤔
Накиснати семена по избор+яйца,мляко,захар,масло,набухвател,аромати…може и да става за ядене 😄
Даже и да е вкусно може, ама да не е зор да се нарича Козунак, пък дори и в кавички. Simple Smile  
Сладкиш е много общо понятие за сладки печива без  дрожди като набухвател - мая/Квас.

Сещам се за оня "облачен хляб", дето никакво зърно няма... същински омлет с крема сирене, ама така  не е впечтляващо. Simple Smile

# 494
  • Мнения: 600
Здравейте, не се смейте, но колко време според вас могат да издържат в безопасен вид печени пилешки бутчета, свинско контрафиле и печени картофи в слаб хладилник?😅разбирайте хотелски тип мини бар...

Общи условия

Активация на акаунт